Chokladtryffel Jul Utan vetemjöl

Pepparkakstryffel

14 november, 2016

Jag har börjat lite smått med julgodis nu. Chokladtryffel kan man ju på ett enkelt sätt göra själv, och det finns ju hur många varianter på smaksättning som helst!

Jag började med en som jag smaksatte med pepparkakskrydda och doppade i ljus choklad.

dsc_0008-001

Recept

Pepparkakstryffel

200 g mörk choklad av bra kvalitet
1,75dl grädde
en klick smör, rumstempererat
ca 1,5 tsk pepparkakskrydda
ca 175g ljus choklad av bra kvalitet (allt går kanske inte åt, men det är svårt att doppa tryfflarna om det är för lite choklad).

  1. Hacka den mörka chokladen fint och häll den i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen.
  3. Häll i pepparkakskryddorna.
  4. Låt stå en minut, rör sedan runt tills all choklad smält och rör sist ner det rumstempererade smöret så att även det smälter och smeten blir blank och fin.
  5. Plasta in bunken och låt stå i ca 4 timmar eller över natten.
  6. Rulla smeten till små bollar.
  7. Hacka den ljusa chokladen och smält den försiktigt i micron ( ta ut och rör om några gånger under tiden så att den inte bränns vid), eller i vattenbad.
  8. Doppa chokladtryfflarna i den smälta chokladen och låt överflödigt choklad rinna av innan du lägger dem på ett bakplåtspapper.
  9. Ställ i kylen för att stelna.

 

 

dsc_0008

 

dsc_0002

dsc_0006-001

Kanske något att prova till 1 advent!?

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar