Hälsosammare goda saker Jul Utan vetemjöl

Egen ischoklad

29 november, 2016

Ischoklad är väl ett av det enklaste sortens julgodis man kan göra själv!? Och så extremt mycket godare än de köpta! Här är det så klart mycket viktigt att du har en bra choklad och ett bra kokosfett, för det finns liksom inget för råvarorna att gömma sig bakom. Men har du det så får den en chokladbit som bara smälter alldeles lent och gott i munnen🙂.

Jag använde chokladen Caraibe 66% kakao från Valrhona och ett kallpressat ekologiskt kokosfett utan smak. Kokosfettets nytta för kroppen har jag tidigare nämnt lite om här

 

Recept

Ischoklad ca 40st

200 g mörk choklad
100 g kokosfett

  1. Hacka chokladen
  2. Smält kokosfett och choklad på svag värme i en kastrull, rör om under tiden.
  3. Häll upp i ischokladformar
  4. Ställ svalt för att stelna och förvara sedan svalt.

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar