Hälsosammare goda saker Jul

Hälsosamt julgodis

7 december, 2016

Det är verkligen inte långt kvar till jul nu! Vi firar julen här hemma hos oss hela släkten, så vi blir närmare 20st i år. Mycket trevligt🙂. Man skulle ju då kunna tänka sig att jag laddat upp med en massa julgodis. Men nej, det har jag tyvärr inte gjort. Inte handlat julklappar heller för den delen! Att vara ute i god tid är nog helt enkelt inte min grej.  Men jag stressar inte upp mig faktiskt, inte än i alla fall😉.

Det här lite hälsosammare julgodiset passar bra att förvara i frysen! Så gör en stor laddning och frys in du som vill förbereda lite.

Mandelsmörsfyllda dadlar doppade i mörk choklad…!!

Väldigt goda! dsc_0118

Recept

Färska dadlar
Mandelsmör
Mörk choklad gärna Guanaja, 70% från Valrhona
Kakao av bra kvalitet

  1. Kärna ur dadlarna försiktigt.
  2. Fyll dadeln med så mycket mandelsmör det får plats (ca 1 tsk / dadel).
  3. Lägg dem i frysen ca 45 min.
  4. Dela dadlarna försiktigt i 3 delar (eller två om de är små).
  5. Hacka den mörka chokladen och smält den i micron.
  6. Doppa dadelbitarna i den smälta chokladen och lägg på bakplåtspapper.
  7. Låt stelna ca 5-10 minuter, men innan de stelnat helt så siktar du över lite kakao.
  8. Förvara i frys eller kylskåp.
  9. De är lika goda att äta kalla, lite halvtinade som rumstempererade.

 

 

 

dsc_0061

 

 

dsc_0056 dsc_0083

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar