Jul

Mjölkchokladfudge

21 december, 2016

Jag hittade ett recept av Roy Fares på en väldigt enkel fudge. En god mjölkchokladfudge med nötter i som ger en god crunchighet.

Den här fudgen kommer jag bland annat att ha på julafton!

Recept

Karamelliserade nötter eller mandlar

85 g strösocker
25 g vatten (2 msk)
200 g rostade nötter
25 g smör

Chokladfudge

500 g mjölkchoklad
50 g smör
390 g kondenserad mjölk ( 1 burk )
2 g salt (0,25 tsk)
200 g karamelliserade nötter, hackade

 

  1. Karamelliserade nötter. Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret.
  2. Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  3. Chokladfudge. Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna på en fyrkantig form ca 20×20 cm.
  4. Hacka mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt.
  5. Värm försiktigt i mikron eller över vattenbad tills allt har smält.
  6. Blanda i de hackade nötterna och häll i smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.
  7. Skär i små bitar.

dsc_0033

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar