Brownie Dessert

Krämig brownie med hallonmousse

24 februari, 2017

Fredag igen! Och det verkar bli en solig och fin dag här så det får nog bli en lång morgonpromenad med hunden idag. Kanske även en smaskig fika efter det🙂, men lilla sjuklingen här hemma är säkert bara sugen på en liten glass.

Häromdagen när jag bakade tårta så fick jag lite jättegod hallonmousse över. Den använde jag nu till brownies. En riktigt chokladig dessert med frisk hallonmousse till… hur gott som helst!

Recept

Brownie

150 g mörk choklad av bra kvalitet
120 g smör
0,5 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl strösocker
3 st ägg, rumstempererade
1,75 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk kakao
1 tsk vanilj

  1. Finhacka chokladen och skär smöret i kuber.
  2. Lägg choklad och smör i en bunke och smält över vattenbad eller försiktigt i micro.
  3. Rör ner strösocker och muscovadosocker i den varma chokladsmeten.
  4. Ta bort från värmen och rör ner de rumstempererade äggen ett i taget.
  5. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke och sikta ner i chokladsmeten.
  6. Sikta även ner kakao och rör försiktigt till en jämn smet.
  7. Häll ner smeten i en mindre form med bakplåtspapper, ca 20x25cm.
  8. Grädda i 150 grader, ca 15-20 minuter beroende på hur tjock smeten är. Den behöver inte ha stannat helt i mitten när du tar ut den.
  9. Ta ut och låt kallna, skär sedan i lagom stora bitar och servera med en klick vispad grädde, eller glass eller som här, en klick hallonmousse!

Recept på hallonmoussen hittar du här. Men gör då en mindre sats.

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar