Dessert Kladdkaka Tårtor

Chokladtårta med passionsfruktsmousse

26 mars, 2017

Choklad och passionsfrukt kan vara en av de godaste kombinationerna som finns enligt mig! Här får du receptet på en väldigt god tårta med just de smakerna! Den ser kanske lite avancerad ut men den är inte svår att göra. Däremot är det några olika moment där det behövs baka och svalna innan man kan gå vidare, så börja i god tid.

 

 

Recept

Kladdkaksbotten
200 g smör
150 g mörk choklad
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg

  1. Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker i bunke.
  2. Hacka chokladen.
  3. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.
  4. Rör ner chokladblandningen i mjölblandningen.
  5. Sikta ner kakaon och rör runt.
  6. Rör ner äggen till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.
  8. Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
  9. Kakan ska inte ha stannat helt i mitten när du tar ut den.
  10. Låt svalna.

Passionsfruktmousse
5 gelatinblad
7 passionfrukter
2 dl färdigblandad passionfruktsjuice
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
  2. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil.
  3. Pressa ner vätskan i en kastrull och lägg fruktköttet i en skål.
  4. Häll den färdigblandade juicen och sockret ner i kastrullen med vätskan från frukterna.
  5. Låt vätskan sjuda 1 minut och ta bort från värmen.
  6. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i vätskan, blanda ordentligt.
  7. Låt svalna.
  8. Vispa grädden fluffig, häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.
  9. Bred ut moussen över botten, låt stå i kylskåpet minst 4 timmar.

Passionsfruktsspegel

3 gelatinblad
fruktköttet och kärnorna från passionsfrukterna från moussen
2 dl färdigblandad passionsfruktjuice

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
  2. Häll juicen i en kastrull och sjud en halv minut.
  3. Stäng av värmen, krama ur gelatinbladen och smält ner dem i kastrullen.
  4. Låt svalna och garnera tårtan.
  5. Ställ i kylen för att stelna.

 

Tårtan går bra att frysas om man vill göra den någon dag i förväg, eller om det blir över!

 

 

 

Du kanske även gillar

2 Kommentarer

  • Svara Sandra 14 april, 2017 kl 09:44

    Hur mycket socker??

    • Svara Camilla Sjöstedt 14 april, 2017 kl 17:24

      Hej!
      Oj hade jag missat att skriva det!? 1,5dl socker ska det vara. Nu fick du vänta lite på svaret också, jag är inte van ännu att få så mycket kommentarer så håller inte koll hela tiden:). Glad Påsk och lycka till med tårtan!

    Skriv en Kommentar