Kakor

Småkakor

29 mars, 2017

Klassiska småkakor är väldigt gott tycker jag! Och allt blir givetvis bättre med choklad😉. Jag hade lite mördeg kvar i frysen och rullade några lagom stora bollar med en bit mjölkchoklad i mitten. Vips så hade jag goda, spröda nybakade kakor på kanske 20 minuter.

Recept

Mördegskakor med choklad

200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
en bit mjölkchoklad till varje kaka

  1. Arbeta ihop alla ingredienser i en matberedare eller för hand.
  2. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Gör små bollar av degen och fyll med en chokladbit.
  4. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem.
  5. Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
  6. Blir det deg över så frys gärna in den.

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar