Hälsosammare goda saker Utan vetemjöl

En hur smidig som helst, raw nötkaka

4 maj, 2017

En raw (om man vill),  och hur enkel som helst nötkaka! Den påminner mycket i smaken om de klassiska nöttopparna med en hasselnöt på toppen.

Recept

Raw nöt och chokladkaka

1 dl hasselnötter
ca 0,2 dl kokosfett, kallpressad ( jag föredrar utan smak )
3 dadlar
50 g mörk choklad av bra kvalitet (välj en raw om du vill)

  1. Mixa ihop hälften av nötterna med kokosfett och dadlar, lägg sedan till resten av nötterna och mixa lite till. På så sätt får du vissa bitar som är lite större vilket jag tycker är gott.
  2. Forma 10 -12 st bollar, platta till dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och smält den i Micro eller vattenbad.
  4. Pensla kakorna på undersidan och ställ in i frysen ett par minuter för att stelna.
  5. Ta ut kakorna och vänd på dem, ringla sedan resten av chokladen på översidan.
  6. Klart!
  7. Förvaras i frysen och äts gärna frysta eller halvfrysta. Annars blir de lite för mjuka.

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar