Chokladfakta Hälsosammare goda saker

3 otippade anledningar att ta en bit choklad

31 maj, 2017

Enligt forskare och många olika studier så har mörk choklad många hälsofördelar!

  1. Minskar risken för stroke!
    Den som äter 60gram choklad per vecka löper minskad risk att drabbas av stroke. Det beror på att flavonoiderna, en antioxidant som är rikt förekommande i choklad, sänker blodtrycket och halterna av dåligt kolesterol.
  2. Håller dig smal!
    Människor som äter måttligt med choklad varje vecka är smalare än de som bara äter det ibland. Exakt vad skillnaden beror på framgår dock inte.

    Och sist men inte minst😄😉

  3. Ökar chansen till nobelpris!
    Choklad kan göra så att åldersrelaterade minnesproblem stannar av eller till och med förbättras. Det gör dig med andra ord lite smartare. För att se om det går att mäta undersökte en forskare på skoj sambandet mellan chokladkonsumtion och Nobelpris! Och ja, Schweiz där man äter mest chokad, har också flest Nobelpristagare!

    Haha… ja det finns alltid en bra anledning till att ta en chokladbit till!  Själv är jag glad om nr 1 och 2 stämmer😀.

    Den här infon till att äta choklad har jag hittat i tidningen Må Bra.

Om du vill göra Chokladgodiset med granatäpple på bilden ovan, så hittar du receptet här.

 

Du kanske även gillar

1 kommentar

  • Svara Eva 31 maj, 2017 kl 18:59

    Ja choklad verkar ju bra mot det mesta😊.

  • Skriv en Kommentar