Brownie Dessert

Små nutellabrownies

13 juni, 2017

Eftersom det var önskemål från födelsedagsbarnet om något med nutella till kalaset, så gjorde jag de här små underbara browniebakelserna som jag bredde och spritsade nutella ovanpå och serverade med vispad grädde och jordgubbar. Mums!

Jag hade en tårta också, så därför gjorde jag de här ganska små.

Gulliga och lagom om man vill ha något litet bara, eller om man har några olika desserter. Du skär ju brownien i den storleken du själv vill ha förstås🙂.

Jag använde mig av ett snapsglas för att stansa ut ringar ur brownien. När man gör ringar så blir det lite mer spill förstås men jag fick ut ungefär 20-25 stycken små rundlar. Och ”spillet” är ju lika gott som det andra😋.

Recept

Kladdiga brownie i långpanna

200 g smält mörk choklad av bra kvalitet
300 g smör, rumstempererat
4,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
5 st ägg
4 dl vetemjöl
0,5 bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl kakao av bra kvalitet

  1. Hacka chokladen och smält den försiktigt i Micro eller vattenbad.
  2. Vispa socker och smör poröst.
  3. Vänd försiktigt ner äggen, ett i taget.
  4. Rör ner sirapen.
  5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
  6. Rör till sist ner den smälta chokladen försiktigt med en slickepott så att det blir en jämn smet.
  7. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och bred ut över hela eller nästan hela plåten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 10-12 minuter.

 

Nutellatopping (räcker till ca 25 st små brownies)

1,5 dl nutella
1,5 dl lätt vispad grädde

  1. Rör ner den lättvispade grädden i nutellan till en jämn smet.
  2. Spritsa eller bred på ett lager ovanpå den kallnade brownien.
  3. Låt stå i kylen en stund så stelnar toppingen lite innan servering.
  4. Servera med vispad grädde och jordgubbar!

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar