Chokladtryffel Frukost Utan vetemjöl

Chokladmarmelad… till den godaste frukosten!

8 juli, 2017

Den här chokladmarmeladen måste ni bara göra! Så god att ha på frukostmackan och så lätt att göra! Inte alltför söt och inte en massa tillsatser. Rekommenderas verkligen!

1,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
25 g smör, rumstempererat
100 g mörk choklad av bra kvalitet

  1. Hacka chokladen.
  2. Koka upp grädde, mjölk, socker i en kastrull. Koka under omrörning till blandningen blir trögflytande, lite som sirap.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen och smöret, tills det smält och blivit en slät och glansig smet.
  4. Häll upp i en glasburk och låt svalna innan du sätter på ett lock. Förvara chokladmarmeladen i kylskåpet men ta fram en stund innan servering så att den mjuknar något.

 

Chokladmarmeladen är lika god att ha till croissant eller pannkaka, och gärna med en massa jordgubbar eller andra bär på. Passa på att göra den nu medan det finns färska goda jordgubbar och njut av en riktigt god frukost på semestern.

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar