Dessert

Vit chokladmousse med rabarberkompott

19 augusti, 2016

Att använda säsongens råvaror är ju bra! Visst är det extra härligt om man kan gå ut i sin egen trädgård och skörda och sedan fixa till något gott att äta med hjälp av det. Rabarber är ju så lätt att odla, de behöver ju inte mycket omvårdnad alls för att de ska växa. Om man har rabarber som växer i trädgården så kanske man inte alltid hinner göra av med allt. Jag brukar plocka in och skiva dem och frysa in i påsar. Perfekt att ha till hands och använda när man har möjlighet även om det inte är säsong!

Med sin syrlighet passar rabarbern fint till vit choklad tycker jag. Här kombinerar jag därför en vit len chokladmousse med en frisk syrlig rabarberkompott.

 

Recept

Rabarberkompott

  1. Lägg skurna rabarberbitar med lite strösocker och någon matsked vatten i en kastrull.
  2. Provsmaka hur mycket socker du vill ha, men tänk på att inte göra den för söt då den ska vara till den vita chokladmoussen.
  3. Låt småkoka i ca 10 minuter.
  4. Låt kompotten svalna.

Vit chokladmousse

2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 ägg

  1. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micron. Var försiktig så inte chokladen bränns, värm den bara så att den precis är smält.
  2. Vispa upp ägget i en bunke.
  3. Vispa grädden löst i en annan bunke.
  4. Vispa för hand ner den smälta chokladen i ägget
  5. Vänd till sist ner grädden, lite i taget, till en jämn smet.
  6. Fördela den avsvalnade rabarberkompotten i botten på portionsskålar/glas och lägg därefter på chokladmoussen.

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar