Dessert

Chokladmousse

21 augusti, 2016

En chokladmousse passar alltid. Den perfekta desserten för alla tillfällen! Len, krämig, kanske lite fluffig?! Den kan göras på antingen ljus, vit eller mörk choklad. Eller varför inte alla sorterna i samma portion?

Kan avnjutas med bara lite vispad grädde, eller med hackade nötter, eller med hallon… det finns oändliga variationer av denna enkla med ack så goda dessert!

Här bjuder jag på en variant!

Recept

4 portioner

100 g mörk choklad
2 äggulor (låt dem stå framme en stund så de blir rumstempererade)
3 dl grädde

  1. Smält choklad. Låt svalna något medan du vispar grädden fluffig, men inte för hårt.
  2. Rör ner äggulorna en i taget i chokladen så att det blir en slät smet.
  3. Till sist vänder du ner den vispade grädden lite i taget och rör om tills det är en jämn fin smet.
  4. Fördela i 4 portionsglas och ställ i kylen i några timmar eller över natten.

Ta fram en stund före servering, garnera med vad du vill!

Den här gången tog jag passionsfrukt och lite hackad mörk choklad. Då får man en fin brytning av syrlighet och lite tuggmotstånd i både passionsfruktskärnorna och den hackade chokladen.

DSC_0007

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar