Mjuka kakor

Äppelmuffins med vit choklad

24 augusti, 2016

I går kom min granne och frågade om jag ville ha en kasse med äpplen från deras trädgård! Självklart ville jag det🙂. Så lagom till kvällsmaten bakade jag några äppelmuffins med vit choklad. Vit choklad är jag inte speciellt förtjust i att bara äta, jag älskar ju mörk choklad allra bäst. Men när det gäller bakning tycker jag många gånger det blir gott. I de här muffinsen så grovhackade jag chokladen och rörde ner den i smeten. Då blev det lite krispiga bitar här och var! Gott!

Som avslutning på kvällsmaten så tog vi varsin nybakad muffins, det går ju liksom inte att motstå! Barnen verkligen älskade dem! Så gott med ett glas mjölk till!

 

Recept

Äppelmuffins med vit choklad

125 g smör
1 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g vit choklad
äpple
kanel

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka den vita chokladen i bitar.
  3. Rör ihop smör och socker med elvisp. Vispa sedan i äggen ett i taget.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
  5. Häll sedan ner mjölken och den hackade chokladen och rör om så att det blir en jämn smet.
  6. Skala och skär äpplen i klyftor.
  7. Klicka ut smeten i muffinsformar och stick ner ett par äppelklyftor i varje muffins, och strö kanel på toppen.
  8. Grädda i ca 20-25 min. Ta ut dem när det fått lite gyllene färg!

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar