Dessert Tårtor

Brownie och hallonmoussetårta

26 augusti, 2016

Bland det bästa att kombinera med choklad måste väl ändå vara hallon?? Ja det mest passar till choklad 😀. Men just friskheten och syrligheten som finns hos hallon och många andra bär och frukter blir såå gott tillsamman med choklad!

Så idag är det hallon jag fokuserar på!

DSC_0075

 

Den är både fin att se på och lätt att göra! En bra kombination. Dessutom ska den stå ett tag före servering så den görs med fördel dagen innan den ska serveras! En chokladig lite seg browniebotten som täcks med en fluffig frisk hallonmousse.

hallonmousse

Recept

Browniebotten

120g mörk choklad
100g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2dl vetemjöl
smör till formen och hallon till garnering

  1. Hacka choklad i bitar, smält choklad och smör.
  2. Tillsätt sockret och rör om tills det är utblandat.
  3. Tillsätt äggen ett i taget och rör om.
  4. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
  5. Smörj en form med löstagbara kanter (ca 22cm i diameter). Klipp ut en lika stor rundel i bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen.
  6. Häll i smeten.
  7. Grädda ca 20-25 min i 175grader.
  8. Låt svalna.

Hallonmousse

1 pkt frysta tinade hallon ( 250g)
1 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

  1. Mixa hallonen med en stavmixer. Passera genom en finmaskig sil. Kkoka upp den släta hallonpurén tillsammans med gelésockret. Ta bort från värmen.
  2. Rör ner vaniljsocker.
  3. Vispa grädden fluffig.
  4. Vänd ner hallonpurén i grädden då den har börjat stelna något, men den ska fortfarande vara lite rinnig.
  5. Bred hallonmoussen över browniebotten (formens kanter ska sitta kvar när du gör detta).
  6. Låt stå i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.
  7. Garnera med hallon innan servering!

 

 

DSC_0085

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar