Mjuka kakor

Cupcakes med choklad och hallon

30 september, 2016

Så skönt med fredag och en fin hösthelg som väntar! Den här helgen har jag tänkt att vara riktigt effektiv. Vi håller på med renovering av några rum och har det lite sådär “härligt renoveringskaosigt” eller hur man nu ska se det😉. Nej ärligt talat, vi har renoverat både ute och inne större delen av de 5 år vi bott i huset så vi börjar faktiskt känna att det snart räcker. Men vi gör ett riktigt ryck här under hösten (och vi tänker ta hjälp med en del den här gången) sen blir det paus för ett tag igen!

Men som sagt, först härlig fredag och idag ska barnen få lite fika när de kommer hem från skolan! Chokladcupcakes från Leilas recept, som jag garnerat med en hallonfrosting, serveras med ett glas mjölk till…mums.

Recept

Chokladcupcakes med hallonfrosting

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
50 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao av bra kvalitet
100 g mörk choklad av bra kvalitet

  1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i micron
  2. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
  4. Smält smöret och häll i gräddfil och rör ner det i äggsmeten
  5. Rör ner den smälta chokladen i smeten och fyll muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt
  6. Grädda i 175 grader i ca 15 min.

Hallonfrosting

150 g smör
4-5 dl florsocker
0,5 dl tinade, lätt mosade hallon

  1. Vispa smöret så att det blir riktigt vitt och fluffigt, upp emot 10 min.
  2. Rör ner florsocker, lite i taget så att det blir en bra konsistens
  3. Vänd försiktigt ner hallonen och rör runt ett par varv
  4. Om du vill kan du ställa frostingen i kylen en stund för att den ska stelna lite, eller så garnerar du dina avsvalnade cupcakes direkt

dsc_0024

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar