Dessert

Ljuvligt seg och söt liten Pavlova

11 oktober, 2016

Visst är det gott med en lite seg, hemgjord maräng? Jag gjorde en Pavlova med krossad choklad, som jag fyllde med vispad grädde och lemoncurd. Mycket goda smaker tillsammans! Av marängsmeten gjorde jag också några vanliga maränger det är ju också jättegott, särskilt när de blir så där lite sega tycker jag. De är ju inte alls lika söta som de små färdiga marängerna man kan köpa heller.

Men i alla fall, här kommer receptet på en god liten dessert!

Recept

Chokladpavlova

6 äggvitor
3 dl strösocker
en nypa salt
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
100 g mörk choklad av bra kvalitet
4 dl vispgrädde
ca 1-1,5 dl lemoncurd
bär och choklad till garnering

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa sedan i sockret lite i taget tills det blir en glansig smet.
  2. Vispa därefter i salt, maizena och vitvinsvinäger.
  3. Hacka chokladen och vänd ner den i smeten. (tänk på att inte behålla för stora chokladbitar, då blir det svårt att spritsa ut smeten).
  4. Spritsa eller bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en stor tårta eller flera små marängbakelser i den storlek du önskar. Om du gör små bakelser, lämna en grop i mitten för fyllningen och gör “väggen” runt om lite högre.
  5. Grädda i 150 grader i ca 1 timma.
  6. Ta ut och låt svalna.
  7. Vispa grädden
  8. Bred ett lager lemoncurd på marängen och klicka på den vispade grädden. (Om man vill kan man ju också blanda i lite lemoncurd i grädden.)
  9. Dekorera med några bär och choklad.

 

dsc_0030

 

dsc_0046

 

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar