Dessert Tårtor Utan vetemjöl

Chokladmoussetårta

13 oktober, 2016

Chokladmoussetårta är nog något som ser mycket mer komplicerat ut än vad det faktiskt är. Här är det bara bottnen som ska gräddas i ugnen. Själva moussen fixar du medan botten svalnar, och när moussen är på tårtan så behöver du bara ställa in den i kylen i minst 3 timmar.

Men glöm inte att provsmaka moussen innan du lägger på den på tårtbotten, den är nämligen HUR god som helst, och vem vill vänta i 3 timmar😉.

dsc_0013-001

 

Recept

Botten

200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao av bra kvalitet

Chokladmousse

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad av bra kvalitet
2 äggulor och 2 äggvitor
0,5 dl strösocker
Kakao till garnering

 

  1. Riv mandelmassa grovt och blanda den med ägg och kakao.
  2. Häll ner smeten i en form med löstagbar botten. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 min, ta ut den och låt den svalna.

 

  1. Hacka chokladen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
  3. Koka upp 1 dl grädde och ta av från plattan.
  4. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, låt dem smälta ner i grädden.
  5. Rör ner den hackade chokladen i den varma grädden och låt den smälta.
  6. Rör ner äggulorna i chokladsmeten.
  7. Visa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget och vispa.
  8. Vispa resten av grädden i en annan bunke och vänd ner den vispade grädden i chokladsmeten lite i taget och vänd sist ner marängen.
  9. Bred chokladmoussen över den kallnade bottnen.
  10. Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar.
  11. Innan servering kan man garnera tårtan genom att sikta över kakaopulver.

dsc_0023-001

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar