Chokladfakta

Vill du höja din prestationsförmåga?

1 november, 2016

Sitter just nu och dricker en kopp värmande te, barnen har inte ens ätit frukost än. Men det är väl det som är så skönt med höstlov. Att kunna strosa runt och ta det riktigt lugnt på förmiddagarna. Själv ska jag jobba lite, och så måste jag få ner alla tulpanlökar i jorden innan det blir minusgrader och snö. Det är så fint med vårblommor tycker jag. Har redan planterat påskliljor i ett land, men nu har jag alltså tulpanerna kvar.

I eftermiddag ska jag skjutsa till barnens träning och sen blir det träning för mig ikväll.

Kanske ska jag äta lite choklad innan träningen!?

Ni har väl inte missat forskningen på choklad när det gäller prestation? Enligt brittiska forskare så höjer mörk choklad prestationen vid träning, på samma sätt som rödbetsjuice!

I studien fick halva gruppen äta 40 g mörk choklad dagligen i 2 veckor och den andra halvan vit choklad. När forskarna därefter gjorde konditionstester så visade det sig att de som ätit mörk choklad förbrukade mindre syre under träningspass, vilket gjorde att de orkade cykla längre sträckor på kortare tid!

Visst är det väl toppen med all forskning!!😉

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar