Dessert Utan vetemjöl

Varm, krämig chokladfondant

30 december, 2016

En mycket mycket god dessert! Kanske verkar den avancerad att göra, men den är egentligen ganska enkel att få till. Det allra viktigaste är bara att man inte har den inne för länge i ugnen. En fondant ska ju vara riktigt krämig inuti! Det här är verkligen något för oss som gillar kladdiga kladdkakor. Tycker du som jag att smeten ibland är godare än den färdiga kakan? Då är en chokladfondant den bästa desserten!

Recept

Chokladfondant, 4 portioner

100 g smör
150 g mörk choklad av bra kvalitet
1 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker

  1. Hacka chokladen.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt chokladen och låt den smälta på svag värme under omrörning.
  3. Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.
  4. Rör ner chokladblandningen och häll upp i smorda ugnsfasta formar. Hit går att förbereda dagen innan. Om du gör dem i förväg så plasta in formarna och ställ dem i kylen till nästa dag. Men ta ut dem en stund innan de ska ställas in i ugnen.
  5. När de ska serveras:
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. När ugnen är varm, ställ in formarna i mitten av ugnen och grädda i 6-11 minuter beroende på hur din ugn är och hur krämig du vill ha den. Använd en provsticka om du är osäker. Den ska ha stannat lite i kanterna.
  8. Ta ut och låt stå ett par minuter, stjälp sedan upp på tallrik och servera med vispad grädde och bär.
  9. Eller servera i formen som du gräddade i.

 

.

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar