Dessert Kladdkaka

Chokladkaka med granatäpple

31 december, 2016

 

Nyårsafton idag. Själv började jag dagen på bästa tänkbara sätt för att få en energiskjuts in på det nya året! Med ett härligt, svettigt, fantastiskt roligt zumbapass!

Här kommer ett recept för dig som inte vill ha för mycket tillsatt socker. När jag skriver utan tillsatt socker i recepten så menar jag utöver choklad. Här är det istället dadlar och lite banan som ger sötman. En god, ganska mäktig chokladkaka med granatäpple som ger en frisk touch. Servera gärna med en klick vispad grädde bredvid.

Recept

Chokladkaka med granatäpple ( inget tillsatt socker )

200 g smör
200 g mörk choklad av bra kvalitet
4 ägg
4 dl dadlar
en halv banan
2,5 dl vetemjöl

Chokladglasyr:
2 dl grädde
200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet

Garnering:
Kärnor från 1/2 granatäpple

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen och låt smälta på svag värme.
  3. Vispa äggen poröst, mosa den halva bananen och hacka dadlarna och mixa ner det i äggsmeten.
  4. Rör försiktigt ner mjölet i äggsmeten.
  5. Vänd ner chokladsmeten.
  6. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.
  7. Grädda på 200 grader i ca 16-19 min. Kakan ska ha stannat men fortfarande vara väldigt kladdig i mitten.
  8. Ta ut kakan och låt den svalna något. Vänd den sedan med botten uppåt på ett fat.
  9. Låt den svalna.
  10. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg det i en bunke. Värm grädden i en kastrull till den nästan kokar och häll grädden över chokladen och rör om så att all choklad smälter. Låt svalna och vispa chokladen glansig.
  11. Bred över chokladglasyren över kakan och garnera med granatäpple.

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar