Glass Utan vetemjöl

Chokladglass med kakdeg

24 januari, 2017

Trots att det är vinter ute och värmen känns långt långt borta så det ändå väldigt gott med glass! Särskilt glass som är lite mer som godis, mmm… hur gott som helst! Vad sägs om en hemgjord, len krämig och lagom söt chokladglass med kakdeg!!? Gott skulle jag säga, jag har nämligen provat🙂.

 

En chansning är att du också vill prova, så därför kommer receptet här!

Recept

Kakdeg

50 g smör
0,5 dl strösocker
2 msk farinsocker
2 msk vaniljsocker
1 msk mjölk
1,5 dl vetemjöl
50-75 g hackad mörk choklad av bra kvalitet

  1. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker så att det blir krämigt.
  2. Tillsätt de andra ingredienserna utom chokladen, och rör ihop till en deg.
  3. Vänd sist ner den hackade chokladen.
  4. Plasta in kakdegen och förvara i kylskåpet tills den ska användas.

Ljus chokladglass

5st äggulor
0,5 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
200 g mjölkchoklad av bra kvalitet

  1. Vispa äggulor och strösocker fluffigt.
  2. Sjud mjölk och grädde en kastrull och låt chokladen försiktigt smälta i.
  3. Häll äggblandningen över chokladblandningen och låt sjuda ett par minuter under vispning tills det tjocknat något.
  4. Vispa smeten kall, sätt gärna kastrullen/bunken i kallt vattenbad medan du vispar om du vill att det ska gå lite fortare.
  5. Om du inte har glassmaskin så gör du följande:
  6. Lägg plast i botten och upp över kanterna på en avlång brödform.
  7. Smula hälften av kakdegen i lagom stora bitar och lägg i formen.
  8. Häll på hälften av glassen och varva resten av smuldegen med glassen.
  9. Frys in i minst 3-4 timmar. Ta fram ca 15 min innan servering.

 

En så god glass! Len och krämig med lite krisp i form av kakdeg och hackad choklad!

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar