Kladdkaka Tårtor

Chokladfudgetårta

9 februari, 2017

En smarrig fudgetårta med en klick vispad grädde passar väl bra som efterrätt till fredagskvällen! Perfekt att röra ihop dagen innan den ska ätas.

Visst är det skönt när inte ingredienslistan är hur lång som helst när man ska laga mat eller baka? Ingredienserna till den här goda fudgetårtan har du säkert redan hemma, så det är bara att sätta igång och baka! Inget att skylla på helt enkelt😉!

 

Chokladbotten
150 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao av bra kvalitet

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Sikta i mjöl, vaniljsocker och kakao.
  4. Häll ner det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
  6. Grädda i ca 15-20 minuter. Kakan behöver inte ha stelnat helt innan du tar ut den.
  7. Låt kakan svalna.

Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
100 g mörk choklad av bra kvalitet
75 g rumstempererat smör

  1. Hacka chokladen.
  2. Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull och låt småputtra ett par minuter under omrörning.
  3. Rör ner den hackade chokladen och låt den smälta ner, rör om under tiden.
  4. Ta av kastrullen från spisen och rör ner det tärnade, rumstempererade smöret.
  5. Låt stå och tjockna några minuter, häll sedan på smeten på chokladbottnen och låt sedan kakan kallna.
  6. Servera gärna med en klick vispad grädde!

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar