Dessert Hälsosammare goda saker Kakor Utan vetemjöl

Raw choklad – banan & jordnötscheesecake

3 mars, 2017

Ja, eller nästan raw i alla fall…

För tillfället är jag väldigt sugen på hälsosammare alternativ till fika! Så roligt att leta fram inspiration till lite nya saker. Här kommer ett recept på en så god liten typ cheesecake! Kunde inte hålla mig från att provsmaka under hela tiden jag gjorde den igår kväll. Så nu vet jag i alla fall att den smakar bra både som lite fryst, helt fryst och tinad😉.  Allra godast är den halvtinad tycker jag, då är fyllningen krämig chokladtoppingen härligt knäckig.

 

För mig känns den hyfsat raw. Den ska inte bakas i ugn och väljer du raw kakao och raw mörk choklad så är den helt raw. Jag bakade dock med min “vanliga” kakao och choklad från Valrhona, som jag brukar välja vid bakning. För mig är det tillräckligt hälsosamt och dessutom mycket gott! Men som sagt, lätt att göra helt raw om man skulle vilja🙂.

Här kommer receptet och jag tycker absolut ni ska prova att göra dem!

Recept

Choklad – banan och jordnötscheesecake

Botten:
1 dl cashewnötter, blötlagda någon timma innan
1 dl cocos
6 st dadlar
ca 1,5 msk kakao av bra kvalitet

Jordnöt och bananfyllning:
ca 1 stor
1 dl jordnötssmör (går också att använda mandelsmör om man vill istället)
0,25 dl kokosolja
1 tsk vanilj

Chokladtopping:
70 g mörk choklad, av bra kvalitet
0,5 dl kokosfett

  1. Börja med att mixa ihop ingredienserna till bottnen.
  2. Tryck ut i portionsformar, till exempel i aluminiumformar för muffins.
  3. Mixa ihop ingredienserna till jordnötsfyllningen och bred den över bottnarna.
  4. Ställ in i frysen .
  5. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kokosfettet.
  6. Smält försiktigt i micro eller vattenbad och låt svalna något.
  7. Häll chokladsmeten som ett sista lager över jordnötsfyllningen.
  8. Ställ i frysen och förvara i frysen.

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar