Chokladfakta

Choklad att provsmaka

6 mars, 2017

 

                        Bildresultat för jamaica amedei

 

 

Italien är ett av de länder i Europa som länge har producerat bra choklad. En av kvalitetstillverkarna heter Amedei och är prisbelönt för flera av sina choklader.

Amedei har bland annat en Grand Cru serie, Grand Cru är utvalda kakaobönor med mycket hög kvalitet. En av chokladsorterna i serien heter Jamaica. Den har 70% kakaohalt och har en lite rökig karaktär. Man kan tycka att den doftar tobak, pipa eller lite åt kaffehållet till. Jamaica har en lite strävare konsistens och en lätt efterton av salmiak.

Helt klart en choklad värd att testas! Gillar man i vanliga fall mer mjuka och fruktiga chokladtoner så är den i alla fall “intressant”. Jag tycker det är så fascinerande att choklad smakar så olika även att de inte har några smaktillsatser.

Jamaica innehåller kakaobönor av sorten Trinitario, odlade på Jamaica. Om du vill prova den till någon dryck så passar den utmärkt till Rom till exempel!

Amedeis choklad är fri från sojalecitin.

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar