Brownie Dessert Hälsosammare goda saker Utan vetemjöl

Nyttigare mandel och chokladbrownie

15 maj, 2017

Oj så lite jag har bakat och skrivit om choklad de senaste dagarna! Det har helt enkelt varit fullt upp med annat. Det är ju så mycket man vill göra nu den här tiden och det har varit en hel del trädgårdsförberedelser som var tvunget att bli klart innan det kommer hjälp som bygger staket och grejer. Men jag tycker om det, härligt att få va ute från morgon till kväll och samtidigt röra på sig och se hur fint det blir när man fixar. Men är det någon gång man blir extra fikasugen så är det väl såna dagar? Det är verkligen dags att baka och fylla upp frysen inför sommaren🙂.

Rörde snabbt ihop en nyttigare chokladkaka med mandelsmör, typ brownie, lite kladdig och mastig i konsistensen. God blev den, inte jätte chokladig, men en kladdig liten kaka utan vetemjöl. Lite sötning krävs i kakan, men här  använde jag honung istället för socker, lite hälsosammare!

Recept

Mandel och chokladbrownies, 4-6st

1,75 dl mandelsmör
2 ägg
ca 1 dl honung ( eller mer eller mindre )
1 tsk vaniljpulver
1 dl kakao av bra kvalitet
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver

  1. Häll mandelsmöret i en bunke och värm försiktigt i micron så att det smälter något.
  2. Rör ner äggen ett i taget och sedan resten av ingredienserna.
  3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och bred ut den till ett jämnt lager.
  4. Grädda i 250 grader ca 10-15 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Förvara i kylen.
  6. Skär i lagom stora bitar och servera.

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar