Dessert Kladdkaka Tårtor

En ljuvlig sommartårta

10 juni, 2017

En jordgubbscheesecake med passionsfrukt och kladdkaksbotten fick det bli till kalaset. Tror det var ett bra val för gästerna tyckte den var såå god! Den var frisk, fräsch och somrig med jordgubbssmaken och ändå riktigt chokladig tack vare den goda bottnen. Riktigt läskande en varm sommardag. Och varmt blev det tillslut☀. Efter fikat hade det klarnat upp och vi kunde avsluta kalaset i solen på trädäcket medan barnen badade för fullt i poolen🙂.

Den här tårtan / cheesecaken passar perfekt att göra till student, skolavslutningar eller varför inte midsommar! Så bra också när man kan göra den någon dag innan och ha  i frysen.

 

Recept

Kladdkaksbotten:

100g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm, och smörj kanterna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget.
  5. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
  7. Låt svalna helt.

 

Cheesecakefyllning:

5 st passionsfrukter
200 g färskost, typ philadelfiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
2,5 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Jorgubbar till garnering

  1. Dela passionfrukterna och gröp ur dem. Sila genom en sil och spara saften.
  2. Vispa ost, socker och vaniljsocker till en slät smet.
  3. Rör ner äggulorna, en i taget.
  4. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmoset.
  5. Häll smeten över bottnen.
  6. Täck med plast och frys tårta minst 4 timmar eller över natten.
  7. Ta fram tårta ca 15 minuter innan servering.
  8. Garnera med jordgubbar.

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar