Kakor Utan vetemjöl

Sommarlovsbakning

3 juli, 2017

Sommardagarna rullar på här hemma sen vi kom hem från Spanien. Ingen stress men det är heller inte helt en massa ledig semestertid än. Jag jobbar några timmar om dagen och pysslar med andra vardagssaker resten av tiden. Barnen har haft fotboll respektive tennis att sysselsätta sig med och mannen jobbar ett par veckor till innan det blir dags för semester. Vädret är ju ganska växlande så vi öppnar poolen och tar ut alla soffdynor emellanåt,  sen blåser typ allt bort och vi blir frusna och får gå in och värma oss😅.

 

Barnen roar sig ganska bra ändå tycker jag, fixar lite olika sorters “slime” och små köksexperiment. Och så har vi bakat såklart! Det är ju alltid uppskattat. Igår bakade vi vanliga chokladbollar och så gott det är! Är det något jag verkligen inte kan låta bli så är det just chokladbollar. Är barnsligt förtjust i det! Tyvärr kanske man ska säga, för de är redan slut😜.

Och så enkelt för sommarlovslediga barn att själva slänga ihop! Hemgjorda små (eller stora) chokladbollar rullar man gärna i strösocker enligt mina barn.

 

Recept

Chokladbollar

100 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2,5 msk kakao, av bra kvalitet
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

  1. Arbeta ihop smör och socker.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
  3. Forma bollar i den storlek du önskar och rulla dem i socker, kokos eller kanske strössel.
  4. Ställ dem i kylen en stund för att stelna.
  5. Servera!

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar