Dessert Utan vetemjöl

Hemgjord chokladpudding

16 juli, 2017

Har just provsmakat min hemgjorda mycket goda chokladpudding! Med massor av vispad grädde till, och åh så gott!

Chokladpudding åt jag väldigt ofta när jag bodde hemma.  Då hade man påsar med pulver som bara behövde vispas ut med mjölk och stå en stund och vips så var det färdigt. Men nu har jag inte ätit chokladpudding på evigheter! Hur som helst, förra veckan hade min kusin gjort en hemgjord chokladpudding som jag fick smaka. Den var jättegod, och jag hade inte tänkt på att man ganska enkelt kunde göra sin egen. Men jag fick receptet och testade.

Mycket gott blev det och inte särskilt svårt att göra heller. Det viktigaste är att smeten får sjuda ett par minuter men inte koka upp. Då blir den förstörd. För att chokladpuddingen ska bli god är det förstås viktigt att du har en god och bra kakao. I övrigt, följ receptet, låt stå i kylen några timmar och sen är det klart!

Recept

Chokladpudding, 4 portioner
6 dl mjölk, 3%
3/4 dl maizena, majsstärkelse
4 msk kakao av bra kvalitet
1 dl råsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

 1. Vispa ihop mjölk, maizena, socker, ägg och kakao i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning och sjud i 2-3 minuter tills krämen tjocknat. Låt ej smeten koka, då blir den förstörd.
 2. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret.
 3. Låt svalna några minuter och häll upp i portionsformar eller låt stå i kastrullen, ställ in i kylskåp i 3-4 timmar för att stelna.
 4. Servera med vispad grädde!

 

Du kanske även gillar

2 Kommentarer

 • Svara Tess 10 november, 2017 kl 09:31

  Mums, vad gott! Tack för tipset 🙂

  • Svara Camilla Sjöstedt 11 november, 2017 kl 00:07

   Ja jag vet, supergott!😋

  Skriv en Kommentar