Kakor

Härligt sega Chocolate chip cookies

8 maj, 2019

De godaste Chocolate chip cookies med smarrigt sega kanter och lite mjukare mitt. Givetvis fyllda med en massa chokladbitar! Ni kanske inte tror mig om jag hela tiden säger att ALLT är SÅ gott! Men med de här går det bara inte att låta bli. Barnen sa att det va det godaste jag någonsin bakat och ja, det går väl inte att inte tycka om Chocolate chip cookies?!

Snabba, smidiga och goda kakrecept kan man aldrig få för mycket av.
De här är så enkla att göra, smält smöret och rör sen ner resten av ingredienserna i kastrullen bara. Ät dem gärna nybakade! Då är de så härligt sega och goda.

Om de inte tar slut går det också jättebra att frysa in dem! Det är en sån kaka som lika gärna går att äta lite halvtinad, mycket gott det också!

Chocolate chip cookies  30 st mindre eller 20 st stora

200 g smör
1,5 dl strösocker
2 dl farinsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
200 g mörk choklad

  1. Hacka chokladen grovt.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. Rör ner strösocker och farinsocker.
  4. Rör ner ägget och äggulan ett i taget tills det går ihop till en smet.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i kastrullen.
  6. Häll ner knappt hälften av den hackade chokladen och rör om.
  7. Forma bollar lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
  8. Grädda i 165 grader, i ca 7-9 minuter om du gör den mindre storleken och längre om du gör större.
  9. Kakorna ska knappt få färg utan ta ut dem ur ugnen när de fortfarande är mjuka.
  10. Strö på resten av den hackade chokladen på kakorna när du tagit ut dem ur ugnen, då smälter den nya chokladen in.
  11. Låt svalna lite.
  12. Servera de supergoda kakorna nybakade!

 

 

 

 

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar