Hälsosammare goda saker

Chokladdoppat fröknäcke

10 maj, 2019

Jag hade tänkt att ge er ett recept på jättegoda fröknäcke som jag ofta bakar. Alltså ett recept helt utan choklad! Men hur gick det då..? Jo det slutade med att jag chokladdoppade mina fröknäcke, haha! Men det är faktiskt ett bra tips!
Det går givetvis väldigt bra att äta dem som de är, eller till plocket. Lika gott är det till frukost med någon skiva ost och massor med skivad röd spetspaprika! Men vill du testa att göra som jag, chokladdoppa dem, så har du plötsligt ett nyttigt och gott godis / fika.

Det här har blivit hela familjens favoritknäcke, (receptet hittade jag från början i tidningen topphälsa), och jag gör nästan alltid dubbel sats av det för annars tar det slut på en gång. Det gör i och för sig inte så mycket eftersom det är väldigt lätt att baka. Man rör bara ihop alla ingredienserna och brer ut på en plåt, 1 sats är lagom till en plåt. Bre smeten ända ut till kanterna så brukar det bli lagom tunt.

Fröknäcke , 1 plåt
2 dl majsmjöl
2 dl blandade frön, jag brukar ha te x solros, pumpa, sesam och linfrö.
0,5 dl olivolja
2-2,5 dl kokande vatten
en nypa salt till smetet
havssalt att strö ovanpå
Ev mörk choklad att doppa knäckebitar i.

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Rör ner olivolja och kokande vatten.
  3. Låt svälla en stund.
  4. Bred ut 1 sats på en plåt med bakplåtspapper. Bre ut över hela plåten så blir det lagom tunt.
  5. Strö över havssalt.
  6. Grädda i 150 grader, ca 50-60 min. Bryt en liten provbit för att se att det inte är segt, låt i så fall stå en stund till.
  7. Ta ut och låt svalna och bryt sen i lagom stora bitar.
  8. Om du vill så doppar du knäckebitar i smält mörk choklad och låter stelna på bakplåtspapper i kylen.

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar