Mjuka kakor

Rabarberkaka eller smulpaj? En syrlig och söt kaka som är allt i ett.

19 maj, 2019

Det här är nämligen som en mix av en mjuk rabarberkaka och smulpaj! Du behöver inte välja utan får allt i ett! Perfekt va? Och till den syrliga rabarbern passar det bra att smula över lite vit choklad.

Nu börjar rabarbern växa här i trädgården och jag har varit ute och rensat landet och bakat en rabarberkaka! Det var extremt mycket ogräs. Men så här på våren tycker jag det är så skönt att vara ute i trädgården och fixa. Rensa land och såna saker gör mig ingenting! Jag tycker bara det är skönt och så ser jag det som lite extra träning med allt grävande och sånt! Men däremot på sommaren så vill jag försöka ha välfyllda land och rabatter så man inte behöver lägga så jättemycket tid på sånt då.

Mjuk rabarberkaka med vit choklad och smulpajstopping!

Botten
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg

  1. Smält smöret och rör ner strösockret.
  2. Rör ner ägget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och rör sen ner det i det smälta smöret.
  4. Tryck ut smeten i en form ca 20x30cm, med bakplåtspapper.

Fyllning
5 dl hackad rabarber
1 msk strösocker
50 g vit choklad

  1. Blanda rabarbern med sockret och strö ut den över kakan och tryck ner lite.
  2. Hacka chokladen och strö ut den över rabarber.

Topping
1,5 dl havregryn
50 g smält smör
0,5 dl strösocker

  1. Blanda samman och strö över kakan.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter. 175 grader.
  3. Servera gärna lite ljummen!

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar