Frukost Hälsosammare goda saker Mellanmål

Chokladgröt med mandelsmör och banan

29 maj, 2019

Jag har gjort en chokladgröt… ja säg nåt som inte choklad passar till..? Jag är egentligen ingen frukostmänniska, väntar helst länge med att äta frukost eller hoppar ibland över det helt. Men gröt är gott vid andra tillfällen också tycker jag. Den här gröten passar perfekt som mellanmål, efter träningen eller givetvis som frukost eller kvällsmat. Har ett bra tag ätit havregrynsgröt med mandelsmör och blåbär som topping! Det blir så gott och en helt annan sak än bara havregrynsgröt. Mandelsmöret gör det helt enkelt komplett med sin krämighet och goda smak. Det blir lite mer mättande också. Jag gör hellre en mindre portion gröt och toppar med massa godsaker.

Chokladgröten kokar du ihop i princip som en vanlig havregrynsgröt. I receptet ser du mina proportioner, men det är ju bara att öka på / dra bort om du vill ha mer eller mindre smak av kakao eller banan eller så. Inga konstigheter alls, men hoppa inte över mandelsmöret bara! Så gott! De hackade mandlarna blir också bra till med lite crunch.

Chokladgröt, 1 portion

0,5 dl havregryn
1-1,5 dl mandelmjölk ( eller annan vätska )
en gnutta salt
1/2 banan att mosa ner i gröten
ca 2 tsk kakao
1 tsk honung

Till topping:
Mandelsmör
Hackad mandel
1/2 skivad banan

  1. Häll havregryn, salt och mandelmjölk i en kastrull och koka ihop under omrörning några minuter.
  2. Mosa ner halva bananen i gröten.
  3. Rör ner kakao och honung.
  4. Häll upp i en skål och toppa med skivad banan, mandelsmör, hackad mandel och mandelmjölk eller vanlig mjölk.

Tycker ni om när jag lägger ut de här lite “nyttigare” recepten också? Sen tänker jag kanske också att jag kommer slinka emellan med något annat då och då också. Till exempel andra recept än bara choklad och ibland kanske något från trädgård, renovering eller annat som är på gång. Vad säger ni om det? Fokus kommer absolut ligga på choklad, men man gör ju annat ibland:).

Skulle va jätteroligt om du lämnar en liten kommentar om vad du tycker!! Jätteroligt verkligen!

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar