Brownie Dessert

Fudgy brownies med mjölkchokladganache

30 maj, 2019

För ett tag sen så gjorde jag så goda fudge brownies! Dem toppade jag med en saltlakritsmousse. Det blev lite brownies över utan mousse som jag frös in (det går jättebra). Nu tog jag fram några stycken och garnerade med en mjölkchokladganache istället.

Lent, krämigt och barnsligt supergott med en klick vispad grädde till! Servera gärna med lite hallon eller andra bär till.

Grundreceptet på de brownies jag gjorde finns här. Det är verkligen ett toppenrecept om man vill ha en fudgy seg brownie med mycket chokladsmak!

Mjölkchokladganache
2 dl grädde
300 g mjölkchoklad

  1. Hacka chokladen fint och lägg det skål.
  2. Koka nästan upp grädden och häll den över chokladen och rör om tills det smälter.
  3. Plasta in och låt stå i rumstemperatur ca 3-4 timmar eller tills det får lagom konsistens. Har du mer bråttom går det bra att ställa den i kylen.
  4. Bred ganachen över brownien.
  5. Servera med vispad grädde och bär!

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar