Dessert Tårtor

Nutellacheesecake till vår 11-åring!

7 juni, 2019

Idag firar vi vår yngsta kille som blivit 11 år idag! Kalas för familj och släkt blir det på söndag, men man vill ju såklart ha en tårta på sin födelsedag! En lagom fluffig och len nutellamousse på en krispig botten av oreokex….! och så toppad med vispgrädde och en massa färska bär. En mycket mycket god cheesecake / tårta.

Väldigt lätt att göra också, ingen ugn behövs utan allt vispas ihop och ställs i kylen. Gör den gärna dagen innan den ska serveras så hinner den “sätta sig” ordentligt. Den ska inte serveras fryst, men funkar lite som en glasstårta ändå, alltså den säckar ihop lite om den står framme i värmen för länge. Så ta fram den lagom till serveringen. Den går också jättebra att frysa om det skulle bli lite över till exempel.

Nutellacheesecake 10-12 portioner, ( jag använde en rund springform 23cm )

Botten:
2 pkt oreokex
75 g smör

  1. Mixa kexen och smält smöret.
  2. Häll det smälta smöret i kexmixen och kör runt tills det blandat sig.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och tryck ut kexblandningen i botten. Tryck ut så att det blir en kompakt botten.
  4. Ställ i kylen.

Fyllning och garnering:
200 g färskost, typ philadelfia, rumstempererad
250 g nutella
1,5 dl vispgrädde (+ ca 2 dl vispgrädde till garnering)
färska bär

  1. Rör ihop den rumstempererade färskosten med nutellan i en bunke.
  2. Vispa grädden så det blir en fast konsistens.
  3. Vänd ner grädden i nutellablandningen och bred den över kexbotten.
  4. Ställ in i kyl flera timmar , helst över natten.
  5. Garnera med vispad grädde och massor av färska bär.
  6. Servera genast!

Perfekt tårta nu så här i skolavslutningstider!

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar