Dessert Mellanmål Semester

Grillad mellanmålspizza och bilsemester!

2 juli, 2019

Nu är vi iväg på semester så jag sitter just nu i skuggan på balkongen och verkligen njuter av de ljumma vindarna och utsikten över palmer, hav och en liten hamn. Snart ska vi gå ut och äta lite. Idag är det lagom varmt, tror det var 28 grader och så fläktar det lite. Men på vägen ner, genom Frankrike var det på vissa ställen helt extremt varmt! Nästan lite läskigt när termometern i bilen bara steg, 38, 39, 40 grader och det varmaste vi hade var 42 grader! Helt sjukt. Då satt vi bara i bilen och åkte så för oss var det ändå helt ok, men bara man stannade och skulle ha lite paus så slog den extrema värmen emot en. Vi var noga med att ladda upp med mycket vatten i bilen, så att vi skulle ha om det hände något så att man skulle bli ståendes. Det var en del bilköer och när det var som varmast såg vi också en skogsbrand precis bredvid vägen. Den var inte så stor och som det verkade, under kontroll, men lite obehagligt ändå.

Men nu är vi framme i Spanien sen ett par dagar och tänker ha en riktigt skön semester!

Innan vi åkte hemifrån grillade vi dessertpizza! Jag måste verkligen tipsa om det. Otroligt gott!

Att grilla “vanlig” egen pizza är ju såå gott! Och så enkelt! Bland det godaste och enklaste man kan grilla kanske? Allra godast tycker jag är att köra utan tomatsås. Bara pizzadeg, olivolja och lite riven ost / mozzarella när man grillar. Och sen toppa med små tomathalvor, lite salami och ruccola när pizzabottnarna är färdiggrillade. Mums!

Att grilla dessertpizza är ju kanske ännu godare!! Vi grillade pizzabottnar och när de var färdiggrillade bredde vi på nutella och la sen en massor av skivade jordgubbar ovanpå. Så otroligt gott!

Toppen som ett enkelt mellanmål också kan jag tycka så här på sommarlovet. Det blir både supermumsigt och fräscht på samma gång. Inte alls sådär sött som det kanske låter. Pizzabotten är ju samma pizzadeg som till matpizzor, så det blir inte alls sådär sött som det kanske låter med nutella. Det här bara måste ni prova om ni inte gjort det tidigare!!

Pizzabottnen är ett recept från Leila. Det är väldigt lätt att göra och passar till både söt och salt pizza. Men jag brukar också göra på en färdigköpt deg ibland när det ska vara ännu smidigare. Det finns en som är väldigt god som jag brukar köpa. Det är en surdegsbotten som ligger i en påse, finns i kylen i mataffären. Den hemgjorda är snäppet godare, men den köpta är ändå ett väldigt smidig och bra alternativ.

Pizzadeg, 4 stora pizzor, som mellanmål räcker det lätt till 6 personer och som dessert kanske till någon ytterligare.
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5,5-6 dl vetemjöl

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk.
  3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
  4. Dela degen i 4 bitar om du vill ha stora pizzor att skära slicar av. Eller 8 bitar om du vill ha mittemellanstora. Vill man bara ha en liten minipizza efter maten kan du dela degen i 12- 16 bitar istället.

Du kanske även gillar

Inga kommentarer

Skriv en Kommentar